Persbericht Buddywerking Vlaanderen

By 04/03/2024 Home, Nieuws

Van 2 maart tot en met 10 maart vindt de Week van de Vrijwilliger plaats. Tijdens deze periode lanceert Buddywerking Vlaanderen een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers, met onder meer een tv-spot en radio-spot op de kanalen van VRT. Tevens worden alle actieve vrijwilligers binnen de werking bedankt voor hun engagement. Buddywerking Vlaanderen doorbreekt het sociaal isolement van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Danni Heylen, meter van de werking, is overtuigd: “Ik wil mij inzetten voor Buddywerking Vlaanderen omdat we in een erg individualistische maatschappij leven, die erg prestatiegericht is, en mensen met psychische problemen geraken daardoor dikwijls geïsoleerd en dat moeten we voorkomen en daar moet meer voor gedaan worden. We moeten terug meer oog hebben voor onze medemens.”

Buddywerking Vlaanderen wil het sociale isolement dat mensen met psychische kwetsbaarheid kunnen ervaren, doorbreken. Zo wordt een vrijwilliger (de buddy) in contact gebracht met een persoon met een psychische kwetsbaarheid. Ze ontmoeten elkaar om op regelmatige basis leuke dingen te doen zoals naar de film gaan, gaan wandelen, samen een koffie drinken… Buddy’s zijn met andere woorden voor hun deelnemer een brug naar de buitenwereld.

“Buddywerking Vlaanderen overkoepelt de 13 regionale Buddywerkingen in gans Vlaanderen en Brussel. Elke regionale werking wordt ondersteund door buddymedewerkers die vrijwilligers en deelnemers rekruteren, informeren, koppelen, opvolgen en ondersteunen. Het hart van de werking zijn onze vrijwillige buddy’s die telkens opnieuw klaar staan voor hun deelnemer. Met deze campagne hopen we nog meer buddy’s warm te kunnen maken zich te engageren voor een psychisch kwetsbaar persoon.”, zo stelt Sofie Wybo, coördinator Buddywerking Vlaanderen.

Buddywerking Vlaanderen werd eind 2011 door de Vlaamse overheid structureel ingebed in Vlaanderen en Brussel. Sindsdien groeide de werking steeds verder en vandaag zijn meer dan 400 duo’s actief. Door het aanbieden van een alledaags, gewoon contact met een buddy wil Buddywerking Vlaanderen de deelnemer beter doen voelen in de samenleving.

Vragen bij dit persbericht? Mail gerust even naar coordinatie@buddywerking.be